Benvolguts Reis Mags…

Per ser les dates que son i per com estan les coses vaig a fer una excepció amb el meu esperit republicà i vaig a demanar-vos una.

Le Monde Diplomatique: ATLAS Geopolítico 2010

Le Monde Diplomatique: ATLAS Geopolítico 2010

Hi ha una publicació de Le Monde Diplomatique anomenada “EL ATLAS GEOPOLITICO 2010”, que de forma molt gràfica i amena (nota per a les persones docents) planteja l’estat actual del món des de diferents fronts d’analisi: les noves relacions de forces internacionals, el paper d’Asia, el futur de l’energia, la situació i possibilitats d’Africa, els conflictes que persisteixen,…

És una publicació d’una alta qualitat informàtiva i formativa, feta amb rigor , i a més no té darrere interessos econòmics, més enllà de contribuir a informar a la ciutadania, per a que aquesta, nosaltres, tinguem elements per analitzar la realitat i puguem mijançant l’acció modificar-la.

Evolucion_geopolitica_mundo

Evolució geopolitica del món.

Per a obrir boca us deixe penjada, a modus d’exemple, la primera gràfica de la revista. Planteja l’evolució geopolítica del món. On han estat i estan els centres de poder que an decidit el present i futur del món. Hi ha una gràfica semblant per cada tema tractat.

La meua petició per a vosaltres, enguany, va a ser que li dugueu un exemplar d’aquestos a cadascún dels mandataris de tots els G’s (G-20, G-2, G-2, G…) que hi han per a que sapiguen que aquesta informació existeix i que està en format accesible a la gent. I de pas que s’enteren d’alguna o altra cosa que de segur no sabien. D’aquesta manera els estareu fent un favor, ja que semblen un poquet desorientats alhora de trobar solucions a la crisi econòmica, a la crisi energètica, a la medioambiental, a la social i de participació i a la alimentaria. Tal vegada llegint açò s’adonen que una taxa del 0,005% a les transaccions financeres és com fer-li una p….. com no fer res, vaja.

Nota: Si el Pare Noel ha acabat amb les vostres reserves, aquest especial el podeu aconseguir en qualsevol quiosc on habitualment disposen de Le Monde Diplomatique o la propia web del mensual (el seu preu és de 15€).