Lentoperoviene

Una lectura molt recomanable. La nueva Suramerica.

Aquest mes d’agost, com no podia ser d’una altra manera, esta siguent de baixa intensitat. Però per als que no heu pogut o volgut desconnectar de l’ordinador, vull compartir amb vosaltres una lectura que m’he trobat i que és del tot recomanable.

la_nueva_suramerica
La nueva SURAMERICA

Es tracta de una nova edició de la serie “EL PUNTO DE VISTA DE LE MONDE DIPLOMATIQUE”, concretament el nº 6, anomenat LA NUEVA SURAMERICA.

En aquesta edició Ignacio Ramonet, Bernard Cassen, Emir Sader i altres analitzen els canvis que s’estan promoguent des dels diferents governs en eixa regió del planeta. Als diferents articles s’informa, sense la contaminació mediatica a la que ens tenen sotmeses els mitjans de comunicació d’europa, del que esta passant en Venezuela, Ecuador, Bolivia, Cuba, Honduras, etc… i del procés d’integració regional amb l’Alba (Alternativa Boliboriana para los pueblos de nuestra America), el SUCRE (Porjecte de moneda comú), MERCOSUR (Espai de comerç comú regit per altres logiques diferents a les del benefici individual, més bé tenint en compte el bé comú) i altres.

També analitza el paper que els moviments socials estan tenint en aquestos canvis politics i socials.

Entre article i article s’interposen xicotetes resenyes biografiques dels personatges mes significatius dels diferents moviments emancipadors i alliberadors del continent.

El podeu trobar als quioscos o al propi portal web de Le Monde Diplomatique.

La lectura d’aquest monogràfic és útil des de molts punts de vista:

– Font d’informació veraç dels processos que estan realitzant-se en SURAMERICA.

– Font d’informació veraç de a quins interessos responen els grups mediatics a Suramerica i a Europa (concretament a Espanya , amb el Grupo Prisa)

– Qüestionament del paper de la Socialdemocràcia Europea, que més enllà de sumar-se i recolçar els nous models de redistribució a Suramerica (i aprendre del seu quefer), són moltes vegades aliats directes de les transnacionals explotadores del continent.

– I altres que supose us suscitarà al llegir-ho.

Que el gaudiu!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *