Lentoperoviene

El 12 d’octubre, jo no tinc res que celebrar!

Ja estem una altra vegada amb la celebració de la historia deslligada dels fets històrics que la varen originar. El cas és que no entenc a la gent que reivindica pràctiques salvatges i deshumanitzades, per molt que hagen marcat l’esdevindre de la nostra concreta historia. Ja n’hi ha prou!!

Tot el món, inclosa la ciutadania de l’estat espanyol actual, sabem que el dia 12 d’octubre es celebra la massacre salvatge que varen cometre els usureros i malparits que promovien la conquesta, el furt sistematitzat, l’aniquilació de pobles, la violació normalitzada, i molts altres afronts a la natura i la dignitat dels éssers humans que poblaven aquelles terres. I a més es feia des d’un conjunt de terres que encara no eren ni estat espanyol.

És que algú es sent representat per aquells soldats, retors, comerciants, i demés personatges que tragueren profit de la barbarie??

Alheshores…, que fem acceptant que el dia de festa nacional (jo diria estatal) siga la màxima expressió de tot això!!

Que és el que li hem de dir a tota la gent d’aquelles terres, que obligats per aquest món depredador i irrespectuós, han vingut obligats per la necessitat…

Que estem celebrant… més de cinc segles d’opresió dels seus pobles?

O que continuem amb la bota de punta d’acer xafant-li els caps amb la forma d’opressió del segle XXI, les transnacionals, i que damunt ho celebrem?? (Repsol, BBVA, Santander, i moltes altres)

Una altra de les coses que em resulten vergonyoses és que les autoritats amb la fidel complicitat dels medis de desinformació estan emetent crides a enaltir l’esperit nacional publicitant la cita: 12 de octubre. Dia de las fuerzas armadas!! (és que no veig Canal 9 i no ho escolte en valencià, o el que siga que parlen!).

És curiós, veient un anunci en TV de las fuerzas armadas m’he preguntat moltes vegades:

“Si les nostres forces armades es dediquen a ajudar a persones majors, a alegrar-li la vida als xiquets i xiquetes, a reconstruir edificis i destrosses generades per les catàstrofes naturals…
Com és que duen una metralleta penjada al muscle, un casc i van vestits de camuflatge??! (per cert, jo creia que el camuflatge feia paper en la selva, al mig de la ciutat pegaran més cantazo que una altra cosa, no?”

Xicos lleveu-se tot això que estareu més còmodes!!! (que diria Xavi Castillo)

“Dic jo,que no serà que tenen alguna activitat més de les que ens diuen…? eh?”

Vinga ja! Un poquet de autoestima i amor propi!! No caiguem tant baixos!

Missatge per a totes aquelles persones que no tenen escrúpols i actuen com si no els importara la vida aliena:

“Sigueu més elegants, es pot fer el “mal” sense ser tan descarats i brofegs, amb tota la maquinària mediàtica que teniu al vostre abast… A més no us he de dir res, ja ho sabeu, sou capaços de convertir una eina de comunicació i informació a la ciutadania en un pilar bàsic per a transmetre el fals consens que vivim en les societats d’occident i així controlar la opinió pública.”

Si no aportem un poquet d’ironia seria prou insuportable la situació.

Suramèrica esta espolsant-se lopresió construint el seu futur.
Suramèrica esta espolsant-se l'opresió construint el seu futur.

Si les autoritats de l’estat espanyol renunciaren a eixa data com a festa nacional, demanant perdó al poble suramericà, iniciant un camí de restablir el mal fet  mitjançant el diàleg i el respecte cap a les experiències d’emancipació que s’estan donant al cono sur, jo estaria orgullós de la nostra identitat com a poble plurinacional. Però… va a ser que no! crec.

Així que, Jo el 12 d’octubre no celebraré festa, tindré present el patiment de milions i milions de persones massacrades pel simple fet d’estar ahi quan uns viatgers analfabets, amb el suport i  promoció del clero, la reialesa i la noblesa anaren a la India i es topetaren amb America, GARRULOS i MALPARITS!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *