Lentoperoviene

ATTAC crida a la mobilització ciutadana el proper 18 de desembre

En la darrera Assemblea Extraordinaria d’ATTAC-Espanya, varem aprovar una resolució amb la que pretenem aportar arguments a la ciutadanía per a que ens mobilitzem per UNA ALTRA MANERA DE RESOLDRE LA CRISI.

Aci us la deixe:

Resolució de la Conferència Territorial d’ATTAC-Espanya

Denunciem la renúncia a la defensa de la sobirania espanyola per part del govern en favor d’especuladors financers internacionals i nacionals, amb l’excusa de donar confiança “als mercats”, en lloc d’enfrontar-s’hi com ha fet el poble d’Islàndia, denunciant i jutjant als seus banquers delinqüents.

Denunciem que la guerra financera i comercial mundial entre les oligarquies internacionals és la causa de la inestabilitat i la crisi en els països perifèrics de la zona euro, sent Merkel i Sarkozy els que impedeixen la defensa de l’euro per afavorir els interessos dels seus exportadors nacionals, impedint que ens defensem dels especuladors internacionals que procedeixen fonamentalment de la City de Londres.

Denunciem que aquesta crisi especulativa està sent aprofitada per acabar amb l’estat del benestar a Espanya i en el conjunt d’Europa, agreujant la veritable sortida de la crisi per la ciutadania.

Denunciem els acords del consell de ministres. La pressió especulativa sobre el deute espanyola, inflada pels plans de rescat a la banca, altres empreses privades i els regals fiscals als que més tenen ha estat l’excusa dels neoliberals. En aquests acords es suprimeixen sense debat social algun el pagament dels 426 € per a persones aturades de llarga durada, es torna a baixar el impostos de societats, afeblint els impostos directes, al mateix temps que tornen a pujar els impostos indirectes, es privatitzen els grans aeroports espanyols, Barajas i el Prat, enfonsant la viabilitat econòmica futura d’AENA, i es privatitza el 30% de la Loteria Nacional de l’Estat. I tot això es fa al mateix temps que es socialitzen novament les pèrdues d’empreses de les autopistes privades per valor de 2.000 milions d’euros, a esquena de l’opinió pública i sense cap problema amb el dèficit públic.

Manifestem que la sortida de la crisi per la ciutadania passa per fer pagar als seus causants, establint un impost a les Transaccions Financeres a Europa, fent pujar els ingressos públics amb més impostos directes, i acabant amb el frau fiscal i els paradisos fiscals. Cridem a ajuntaments i parlaments autonòmics a exigir un impost a les Transaccions Financeres (ITF) ja!

Considerem fonamental elaborar estratègies i confluències amb vista a la convocatòria d’una vaga europea per donar una resposta de la mateixa dimensió que l’àmbit des del qual s’estan promovent les polítiques que ataquen l’estat del benestar.

Per tot això, cridem a sortir el pròxim 18 de desembre al carrer donant suport a la convocatòria dels sindicats europeus i les organitzacions de la societat civil, contra els plans d’ajust en tots els països europeus i en defensa de l’Europa social i la democràcia .

València, 12 desembre 2010

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *