Lentoperoviene

Sobre el blog i l’autor…

Lento pero viene, és una poesia de Mario Benedetti, que per a mi, expressa com es concreta l’avanç del procés d’emancipació de la humanitat, vist des d’una perspectiva històrica.

Davant d’aquelles forces que des de la creació de les societats han pretés imposar la lògica de la depredació, de la dominació i de l’explotació de molts i moltes en benefici d’uns pocs, sempre, al llarg de la història, ha hagut qui s’ha rebel·lat i ha lluitat per superar la forma d’opressió contemporània al seu temps.

És cert que el procés és massa lent, i que pel camí és queden persones i patiments absolutament innecessàris, però aquesta és una qüestió de responsabilitat col·lectiva, des de qui contribueix, conscient o inconcientment, a infringir eixe patiment, fins a la inteligència col·lectiva i la capacitat d’organitzar-nos de qui volem un altre món que sabem possible. Jo sempre faré per estar al segon grup: intentaré superar les formes d’opressió i contribuir a avançar en el procés d’emancipació de tots i totes.

Lentoperoviene.org és un blog que pretén mostrar les experiències i reflexions d’una persona compromesa amb la seua realitat des d’una perspectiva Feminista, Socialista i Republicana, dit d’una altra forma ALTERMUNDISTA.

Feminista, perquè és imprescindible derrocar la hegemonia Patriarcal que oprimeix a les dones, i al conjunt de la població, des del neolític. La opressió patriarcal situa a la dona en una situació d’opressió que el conjunt de l’esquerra no mai ha estat decidida fermament a combatre. Ja és hora que la reivindicació de la igualtat passe a un primer plànol i siga conditio sine qua non per a avançar cap a unes formes de vida igualitàries i de respecte amb els i les altres i la mare naturalesa. És necessari que ELS HOMES participem activem per l’assoliment de la IGUALTAT.

El Patriarcat, a més d’oprimir a més de la meitat de la població mundial, les dones, és la ideologia hegemònica a través de la qual els homes, des d’una masculinitat patriarcal han definit l’espai públic i com es donen les relacions en eixe escenari. Unes relacions basades en la resolució de conflictes mitjançant la força i la cultura bèl·lica, i no el diàleg; mitjançant la competència, i no la cooperació; mitjançant la prepotència, i no la humilitat; és a dir han desenvolupat un sistema de relacions, econòmic i social opressor i no potenciador del desenvolupament íntegre de les persones.

Socialista, del segle XXI, perquè és la ideologia que considere pot aproximar-se a assolir la llibertat, la igualtat, la justícia i la solidaritat del conjunt de la població. Les poques experiències Socialistes que hem tingut oportunitat de conèixer, han estat desenvolupades en un context històric determinat, amb uns condicionats concrets i una correlació de forces desigual. Cal revisar-les i desmarcar-nos d’allò que es feu malament, que hi ha.

A hores d’ara des del continent germà de SurAmerica estan desenvolupant-se experiències socialistes, a Veneçuela, Equador, Bolívia, Cuba, Uruguai,…de les quals la ciutadania europea, centrada en anàlisi eurocentristes, hem d’aprendre moltíssim. De fet considere que la renovació ideològica i el pensament socialista actualitzat ens esta venint des del continent de Simon Bolivar, El Che i José Martí, amb aportacions com les d’Enrique Dussel, Rafael Correa, Hugo Chavez… Cal agafar les claus d’anàlisi del pensament de Marx i adaptar-lo a la nova realitat configurada per la mutació del capitalisme productiu al capitalisme financer de hui. Com va dir la Socialista Rosa Luxemburgo, hui encara és més certa l’afirmació de SOCIALISME O BARBARIE… i malauradament el que estem vivint hui és la Barbarie.

Republicà, perquè no és possible alçar una alternativa al capitalisme financer globalitzat, sense conèixer qui han estat els pares i les mares del pensament que pretenem actualitzar i projectar cap a una societat nova. A més és necessari tindre present que l’actual monarquia és heredera directa del règim feixista que prengué per la força allò que els republicans i republicanes havien guanyat en les urnes. No és possible alçar una societat alternativa a aquest sistema, sense les referències de Clara Campoamor, Dolores Ibarruri, Vicente Collado, Manuel Azaña, Gonzalo Anaya, Santiago Carrillo, Buenaventura Durruti, Marcelino Camacho, i moltes altres persones que donaren la seua vida, de forma literal, perquè nosaltres, ara, tinguem els drets dels que gaudim i que estan en perill per la depredació neoliberal.

En fi, que a hores d’ara vivim temps complicats, des del punt de vista polític. El Neoliberalisme-Patriarcal, amb totes les ferramentes que té al seu abast (mitjans de comunicació, hipoteca-tipus d’interès, poders econòmics transnacionals,..) amb la complicitat de part de la socialdemocracia europea estan configurant una situació insostenible per a molts habitants del planeta (al sud i al nord d’ell) i él que és més perillós encara, per al propi planeta. Hui més encara necessitem la unitat d’acció de totes les forces que s’oposem a la barbarie implícita en l’actual societat, necessitem la unitat de les forces antineoliberals i antipatriarcals.

Sobre la meua persona:

Sòc una persona nascuda políticament i amb identitat política Altermundista, partícipant de la creació del moviment ATTAC a l’estat espanyol i al País Valencià. Entre altres aportacions he desenvolupat la responsabilitat de Coordinador d’ATTAC-Espanya, en el periode 2014-2017. Participant de diversos Forums Socials Mundials en representació d’ATTAC-Espanya.

Intente aportar a l’actualització del pensament i l’acció sindical que correspon al segle XXI des de la Federació d’Ensenyament de CCOO PV. Sindicat en el qual estic afiliat des de que tinc ús de raó (inclús abans).

Estic implicat de forma activa en la denúncia del Patriarcat, des de la perspectiva d’un home que esta en constant revisió de la seua masculinitat, per desmuntar el model de masculinitat patriarcal amb el que he estat socialitzat. Intente, des de la humiltat, fer veure que és possible i necessàri ser un home igualitari, corresponsable i cuidador. La meua forma de ser home respon al resultat de la revolució interior que vaig iniciar fa un temps.

He fet incursions en l’àmbit de la política institucional-representativa, sent regidor en l’oposició del meu poble (Meliana, Horta Nord. València) i Vicepresident del Consell de la Juventut de  la Comunitat Valencia, en representació de CCOO. Participant de la ferramenta política en construcció PODEMOS, des del País Valencià.

Membre de la Plataforma pels Permisos Iguals i Intransferibles de Naixement o Adopció (PPIINA) i de FACUA.

Pare d’Hugo i Aitana, company de vida i de responsabilitats paterno-filials amb Laura, la meua parella, amiga i companya amb goig i molta complicitat, fill de mons pares amb orgull, germà de la meua germana i dels meus tres germans també amb orgull, , amic dels meus i de les meues amigues amb molt d’afecte, i personeta que busca el camí de la felicitat en aquest món desintegrat i agressiu.

5 thoughts on “Sobre el blog i l’autor…

 1. Hola Carles,
  sóc un estudiant de Girona; m’agradaria demanar-te ajuda amb la creació d’un web amb semblances idèntiques amb el teu quant a l’esperit i les idees que vull difondre. Mira-te’l i diga’m quelcom, siusplau.
  Sort

 2. Hola company, soc un de tants que comparteix la visió cívica i democràtica d’una societat en la que puguem viure amb pau, fraternitat, llibertat i igualtat. En aquests moments de marxa enrere dels drets ciutadans s’agraeixen blogs com el teu.
  Salut i mobilització

 3. Moltes gràcies per compartir amb tots i totes nosaltres les teves inquietuts,
  que son les nostres…
  Gràcies per apostar per un altre món, la esperança d’un futur millor,
  ajudar a mantindre viva la utopia…
  Gràcies per la teua lluita cuotidiana…
  Som molts i moltes les que estem ahí mirant cap el mateix horitzó… des de diverses perspectives…
  Una nova, encara que vella companya d’il.lusions
  (que no sap escriure molt bé el valencià…)
  Isa de CITMI (para los amigos y amigas)

 4. Molts ànims tete!
  Ja saps que un parell de carrers mirant cap al nord hi ha més gent que treballa per a que el que va a vindre ho faça més ràpidament.
  Un company de lluita… i amic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *